Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus, British Road, Birmingham, UK

De Club

De Snorre is in 2003 opgericht door Gerrit van Hoof en Peter Fransen. Deze twee oude vrienden zijn niet gemakkelijk over het hoofd te zien en zijn een bekende verschijning in de stad. Samen besloten ze een club op te richten van liefhebbers en dragers van snorren. Deze beslissing ontstond voornamelijk door het vele contact en de aanspraak dat ze ontvingen in cafe’s, winkels en op straat. Mensen vroegen of dat ze een club of organisatie hadden en dit bracht ze op het idee om de zogenaamde “snorren passie”, te delen met anderen.

Voorheen bestond het clubhuis uit het tuinhuisje van Gerrit maar al snel bleek dat ze drastisch zouden moeten uitbreiden. Het tuinhuisje werd een tuinhuis en ook dat bleek na een jaartje al veel te klein te zijn voor de toenemende leden. In 2010 konden de heren voor een goede prijs een herenpand kopen in de Korvelse weg. Alle leden betaalde graag een deel van de koopprijs en al snel groeide het clubhuis uit tot een waar snorren paradijs.

De leden van de club zijn afkomstig uit alle delen van de provincie en hebben allemaal een verschillende achtergrond. Zo zijn er enkele leden die lid zijn van motorclubs, sportverenigingen en poëzie genootschappen. Ze hebben allemaal een ding gemeen, dat is de snor die ze dragen. Elke week komen we bij elkaar om lekker een biertje te drinken, wat pool of darts te spelen of om elkaar gewoon te treffen om ons dagelijks leven te bespreken.

Buiten de activiteiten die we verrichten om geld op te halen voor het goede doel, maken we ook regelmatig uitstapjes naar andere snorren verenigingen in het land. Zo staan we op goede voet met Snorren Vereniging Amsterdam en Club Snorremans in Haarlem. Vorig jaar zijn we met alle leden en aanhang naar Londen gevlogen voor een snorren conventie en volgend jaar staat Madrid op de lijst.

Nu in 2016 telt De Snorre maar liefst 150 leden en dit aantal blijft jaarlijks toenemen. Niet alle leden bezoeken het clubhuis maar zijn wel altijd trouw aanwezig op bijeenkomsten en festiviteiten. Om lid te worden vragen we je vriendelijk om een kleine donatie van €25 per maand te maken voor de onkosten van ons clubhuis. Iedereen is welkom. Baard of snor, sikje of bakkebaard of helemaal geen gezichtsbegroeiing. Ook vrouwen zijn welkom natuurlijk. Zolang je maar bereid bent om aan onze acties deel te nemen en je natuurlijk niet schrikt van enkele honderden snorren.