Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus, British Road, Birmingham, UK

Geschiedenis

Voor 300 voor Christus:

Een simpel gebrek aan scheermiddelen en enkel stenen werktuigen zorgden er voor dat de eerste mensen wel degelijk snorren droegen.

300 voor Christus:

De technologie ontwikkeld zich langzaam en een portret van een Iraanse ruiter met getrimde snor, is het eerste voorbeeld van een goed verzorgde snor.

1585:

Volgens het Engelse woordenboek is dit het jaar dat het woord “moustache” (snor), werd geregistreerd. Het is afkomstig uit een vertaling van het Franse boek, genaamd “Navigations, Peregrinations and Voyages”. Het woord zelf is Frans en geleend van het Italiaanse woord “moustacio”, welke weer uit het Latijnse woord “moustaccium” afkomstig is.

16de tot 18de eeuw:

Ergens tussen deze periode werden de speelkaarten ontworpen. De koningen op de afbeeldingen hebben allemaal snorren terwijl de boer (de lagere klasse), word afgebeeld met een geschoren gezicht.

1824 – 1881:

We hebben hem al vernoemd maar Generaal Ambrose Burnside was een Amerikaanse officier die zijn bakkebaarden legendarisch hebben gemaakt. Deze stijl staat nu tevens bekend als de “Ambrose snor”.

1854:

In India stond de snor voor mannelijkheid en de aanwezige Britse soldaten die het land beheerste voor het Britse Rijk vonden dit een aantrekkelijke gedachte. Al snel begonnen de Engelsen ook snorren te dragen. Het werd zelfs zo populair dat het tegen 1854 verplicht werd dat elke Europese soldaat in het Indische leger een snor groeide. Al snel namen alle Britse legers dit over en ook de burgers thuis begonnen snorren te dragen als status symbool.

1884:

Buiten de uitvinding van een speciale soeplepel voor snor dragers, kwam ook de uitvinding van de snorren kruller.

1914 – 1918:

Tijdens de loopgravenoorlog was het bijna onmogelijk om je te scheren in de modder en het voortdurende geweld. Een gladgeschoren gezicht wilde dan ook zeggen dat je niet in de frontlinie was geweest. Ook bracht Charlie Chaplin zijn snorretje op het witte doek.

1936:

De snor werd weer populair toen het verscheen op het wereldbereomde Monopolie spel. Er is niemand die zich dit bolle gezicht met hoge hoed en snor niet kan herinneren.

1946:

De toenmalige Hollywood ster Clark Gable laat veel vrouwen smelten met zijn stijlvolle snor.

1970:

Op de een of andere manier doet Tom Selleck dit ook en werd tien jaar lang de beroemdste snor van de wereld.

1990:

De eerste baard en snor kampioenschappen van de wereld vonden plaats in Hofen an der Enz, in Duitsland.

2003:

De Tilburgse club: De Snorre werd opgericht door de heren Gerrit van Hoof en Peter Fransen.

2004:

Dertig mannen in Melbourne, Australië, lieten hun snorren groeien vanaf 30 november 2004 om belangstelling te trekken voor prostaatkanker en depressies bij mannen. Tot de dag van vandaag hebben de mannen hun snorren nog nooit afgeschoren en versieren de foto’s van de heren de muren van ons clubhuis.

Heden:

De snor is nog steeds niet weg te denken uit het dagelijks leven. Het is waar dat de mode constant veranderd en dat af en toe de snor weer helemaal het mode beeld vormt van de moderne man. Wij van De Snorre zijn er in elk geval van overtuigd dat de snor een icoon is dat een groot deel van ons leven is geworden. Het afscheren van je snor is als het amputeren van een arm of been en dit zal dus niet snel gebeuren.

Tegenwoordig zijn de helden met een snor niet alleen maar in geschiedenis verhalen en films te vinden. Nee, de ware heldhaftige snor dragers zetten zich in voor de minder validen, ouderen en armere in onze samenleving.

Je bent ten aller tijden hartelijk welkom voor een bezoek aan ons clubhuis en voor deelname aan onze vele activiteiten.