Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus, British Road, Birmingham, UK

Verzorging van de snor

Tip voor de nieuwe snor groeier: het is geen kwestie van maandenlang je scheermes laten liggen. Hier geven we je enkele tip om je snor helemaal naar wens te laten vormen.

Let op de vorm van je gezicht:

Net als bij zonnebrillen of spijkerbroeken, staan deze dingen beter bij Tom Selleck dan bij jou. Snorren zijn persoonlijke dingen. De vorm, balans en stijl zijn allemaal factoren die invloed hebben op je gezicht. Heb je bijvoorbeeld een vierkant gezicht, ga dan voor een dikke snor waarbij de uiteinden verder rijken dan je mondhoeken. Is je gezicht meer ovaal gevormd, kies dan voor een driehoekige vorm met gemiddelde breedte. De vorm en formaat van de snor moet in verhouding zijn met je lippen. Een grote snor kan dunne lippen overweldigen en dikke lippen staan beter met een grote snor om de mond kleiner te laten lijken.

Begin met een baard. Terwijl je je snor laat groeien, laat dan tevens de rest van je gezichtsbeharing staan. Deze overgang kan een beetje vreemd overkomen maar kun je beslissing voor het type snor makkelijker maken.

Zorg voor het juiste gereedschap. Het belangrijkste aan een snor is het in stand houden van de vorm. Zorg dus altijd dat je een extra scheermesje in de badkamer hebt liggen. Een smalle snor vraagt om een vaste hand en een scherp mes. Een klein schaartje is ook onmisbaar bij het verzorgen van je snor.

Neem vooral de tijd bij het verzorgen van je snor. Kam je snor zoals je ook je haar kamt en gebruik eventueel was om je snor te laten glimmen en naar wens te vormen. Kijk wekelijks naar losse haartjes en verwijder deze. Het trimmen van de snor dien je alleen te doen wanneer deze droog is omdat de haren langer lijken wanneer deze nat zijn.

De stijl is even belangrijk als de vorm. Bij het groeien van een hoefijzer snor, let dan op dat je een goede was gebruikt. Voor het groeien van zo’n snor zijn lange snorharen belangrijk. Gebruik een was dat geen huidirritaties oplevert en breng deze aan met een kammetje. Gebruik je duim en wijsvinger om de uiteinden in te masseren en buig de uiteinden naar binnen.